Yakıt ve ateşleme sistemi, elektronik kontrol birimleri vasıtası ile motorun farklı zaman ve şartlarda anlık yakıt, emisyon ve diğer değişkenlerin kontrolünü yaparak aracın en az yakıt ile yüksek verimlilik ve standartta çalışmasını sağlayan sistemdir.
Araçların rutin bakımlarının haricinde yakıt ve ateşleme sisteminde kullanılan yakıt; periyodik bakımların geç yapılması, bilinçsiz bakım ve uygun olmayan malzeme ile onarım, araç kullanım tarz ve olumsuz koşullar nedeniyle beklenmedik arıza ve ciddi maliyetler ortaya çıkabilir.
Yakıt ve ateşleme sistemi;
- Buji; distribütörden gelen yüksek voltaj ile sıkıştırılmış bulunan benzin – hava karışımını ateşler. Bujilerin verimli kullanım ömrü ortalama 12.000 km’dir.
- Endüksiyon bobini; akünün 12 voltluk akımı, 15-25 bin volta yükselten devre elemanıdır.
- Distribütör; endüksiyon bobininde oluşan yüksek gerilimi (15-25 bin volt) ateşleme sırasına göre bujilere gönderir.
- Yakıt pompası; yakıtı depoda emerek belli bir basınç altında enjektörlere pompalayarak gönderir.
- Yakıt filtresinin; periyodik bakımlarda değişmesi öngörülmektedir.
- Enjektörlerin; benzinli araçlarda 40.000 km, dizel araçlarda 30.000 km’de bir temizliğinin yapılması gerekmektedir.
Yakıt ve Ateşleme Sistemi kontrolünde aracın yakıt deposundan başlayarak yakıt borularının görsel olarak kaçak, zedelenme olup olmadığı kontrolü edilir. Diagnostic Cihazı ile aracın egzos emisyon değerleri ölçülür ve standartlar dahilinde olup olmadığı kontrol edilir, bu ölçüm esnasında buji, enjektör, oksijen sensörü, katalitik konvektör, yakıt ve tüm ateşleme sistemi sensörlerinin kontrolleri yapılır. Gerek görülen değişim, temizlik ve/veya onarım yapılır.
KALİTELİ VE İŞİNİN EHLİ USTALAR MI ARIYORSUNUZ?
Marmaris'de LPG ve Araç Tamiri
Hemen Online Form Aracılığı İle Randevu Alın